El Sindicat de Manters i la marca Top Manta

24/10/2020 – Auditori Cal Figueres | 18.00 h

El Sindicat popular de venedors ambulants és una entitat creada el 2015 que neix a partir de la necessitat d’organització popular per part dels venedors ambulants, front la violència i repressió policial i el racisme institucional. Des dels seus inicis, han impulsat nombrosos projectes socials i comunitaris, entre els quals destaca el llançament de la marca de roba Top Manta.Durant la pandèmia, han destacat especialment per la seva tasca i contribució social, amb l’activació d’un Banc d’Aliments Manter i la confecció de material sanitari per hospitals i centres sociosanitaris.Lamine Bathily, membre i portaveu del Sindicat Manter, ens parlarà de com i per què va néixer el Sindicat, del llançament de la marca Top Manta, així com de la resta de projectes impulsats pel col·lectiu manter durant aquests anys.

Club de Lectura i Cinema – Alta fidelidad

17/10/2020 – Auditori Cal Figueres | 18.30 h

El proper dissabte 17 d’octubre es projectarà la versió cinematogràfica d’Alta Fidelidad, després d’una breu presentació sobre els trets essencials de la novel·la i la seva adaptació al cinema. Un cop acabada la projecció, i segons el costum del club, s’iniciarà la tertúlia i debat entre els assistents.

High Fidelity és una novel·la de l’autor britànic Nick Hornby publicada per primera vegada el 1995. Ha venut més d’un milió d’exemplars i posteriorment es va adaptar a un llargmetratge l’any 2000.

La història té com a protagonista en Rob Fleming, un apassionat de la música pop propietari d’una botiga de discos a Camden, Londres en què només ven els discos que li agraden. A la seva botiga treballa al costat dels seus dos empleats Dick i Barry, tan immadurs i obsessionats amb la música com ell. Els tres s’entretenen competint entre ells per demostrar els seus coneixements musicals, gravant recopilacions en casset de les seves cançons preferides i fent llistes de tot el que els agrada i el que odien.

Als seus gairebé 36 anys, la seva xicota Laura decideix abandonar-lo a causa de la seva incapacitat per comprometre seriosament amb alguna cosa, deixant a Rob destrossat. La seva desesperació augmenta quan descobreix que la Laura ha començat una relació sentimental amb el seu veí del pis de dalt, a què Rob sempre ha odiat.

Després de la ruptura decideix posar-se en contacte amb les seves antigues parelles, descobrint que la majoria d’elles guarden un mal record d’ell. Aviat la Laura sent remordiments per haver abandonat a Rob, però aquest ha conegut a una bonica cantant.

Presentació del documental “18+1:Un jovent que camina”

19/09/2020 – Auditori Cal Figueres – 18.00h

A càrrec de l’Agència Talaia.
Sara Montesinos i Martí Albesa

Projecció del documental 40 min.
Ponència dels autors + micròfon obert

Les dades oficials parlen de més de 3.000 joves no acompanyats a Catalunya, però qui són? Què n’opina l’Aziz de ser un número més? Què diu la Yamna sobre el racisme? La sèrie documental 18+1 pretén ser un espai de diàleg i d’escolta, deu capítols temàtics per conèixer aquests joves que no són un acrònim, que tenen rostre, nom i sobretot, veu.

Què és el que més els agrada de Marroc? Quan i per què van decidir marxar? Com s’esperaven que seria Europa? Com és el seu dia a dia? Què opinen del racisme a Catalunya? Són moltes les preguntes que mai ningú no els fa, obviades rere titulars i estigmatització. Un jovent que camina pretén fer-se lloc al país on ha arribat. Centres, DGAIA, tuteles i papers, però què passa el dia que les joves fan 18 anys? Després d’un trajecte migratori durant la infància i sense referents familiars, els murs invisibles d’Europa tornen a imposar-se.

18+1 és una sèrie documental de l’Agència Talaia amb la col·laboració de la Directa. El projecte, guanyador dels Premis Rahola 2019, ha estat realitzat amb el suport de Girona Acull, el Col·legi de Periodistes, el Consell de Cohesió Social de l’Ajuntament de Girona, Dipsalut i la Diputació de Girona.

Viatge als anys 50-60 de la mà del grup Los Bongo Beat

29/07/2020 – Jardí del Casal | 22h

Los Bongo Beat ens proposen un divertit viatge instrumental en l’espai i el temps, cap al món dels anys 50 i 60. Una hora i trenta minuts de ritmes afroamericans com el rock and roll, el rythm&blues, el surf o el western, que transportaran el públic assistent al passat més irreverent.
Amb tan sols dos anys de vida, el grup d’Esparreguera ha portat el seu espectacle a nombrosos esdeveniments i llocs emblemàtics, com ara el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola.

Dimecres de múscia a la fresca amb el grup Animal House

22/07/2020 – Jardí del Casal | 22h

Animal House és un grup barceloní creat l’any 2014. La seva especialitat és el blues i el rock’n roll. Està integrat per quatre membres: l’Edu Ortega (cantant i guitarrista), l’Edu Vilaplana (guitarra elèctrica), el Javier Giacomelli (baix) i l’Oriol Sans (bateria).
Transmeten dinamisme, gresca i moltes ganes de ballar!

Rumba fresca per una nit de música amb Pelat i Pelut

15/07/2020 – Jardí del Casal

Pelat i Pelut és un grup format per músics de la plana de Vic. La seva música rumbera, amb versions i temes propis, té un caràcter festiu i ballable.
Les seves cançons tracten temes quotidians, interpetades sempre amb un segell d’alegria i energia que s’encomana.
Amb ells la festa està assegurada!

Nit de fusió amb la música a la fresca d’Alba Cayuela

8/07/2020 – Jardí del Casal

Alba Cayuela és una compositora, lletrista i intèrpret barcelonina que ens proposa un repertori variat amb ritmes que viatgen pel Swing, el jazz, la bossa nova, la samba, el funky, el folklore sud-americà, la música en català… Una nit de fusió per gaudir d’una deliciosa vetllada d’estiu a la fresca.

Música a la fresca amb Mia Fuentes & Luís Robisco

1/07/2020 – Jardí del Casal – 22.00h

Mia Fuentes és una artista infidel a una sola disciplina artística. Criada entre el folklore llatí i mediterrani. Mia presenta un show característic per la seva captivadora naturalitat i passió que la fan deixar-se la pell en cada actuació.
Després de recórrer diferents disciplines artístiques com el pop, el tango, la milonga, la rumba i el teatre musical, en el seu primer disc, Mia Fuentes afegeix pinzellades de flamenc a “Mujer del Mañana” que presenta juntament amb el productor i guitarrista Luís Robisco.