• Casal Català de Quito

  Equador, ciutat de Quito

  Casal Català fundat l’any 1985 que dóna suport i serveis als catalans dela ciutat, així com a tots aquells simpatitzants de la cultura catalana.


 • Casal Català de Brussel·les

  Bèlgica, ciutat de Brussel·les

  El Casal Català de Brussel·les va ser fundat l’any 1930 amb l’impulsió de Francesc Macià i Ventura Gassol. Aquests dos catalans il·lustres havien aterrat a Brussel·les en el transcurs del seu exili posterior als “Fets de Prats de Molló” de 1926. Des de Brussel·les, en Francesc Macià continuà la seva tasca política d’oposició a les dictadures dels generals Primo de Ribera i Berenguer, fins que, el febrer de 1931 el govern autoritzà el seu retorn a Catalunya.


 • Casal Català de Buenos Aires

  Argentina, ciutat de Buenos Aires

  El nostre Casal va néixer el 1886 amb l’objectiu d’acollir aquelles persones que venien de Catalunya, ajudar-les a integrar-se en la nova societat on havien arribat i fer-les sentir acompanyades per altres catalans a Buenos Aires.


 • Casal Català de Montevideo

  Uruguai, ciutat de Montevideo

  Fundat el 29 de Gener de 1926, el Casal Català de Montevideo constituïx un lloc de reunió per a catalans i afins a Catalunya. En els primers anys de vida la institució albergava immigrants que es reunien amb la finalitat de no perdre les tradicions catalanes. En l’any 1970 s’adquireix un immoble en el carrer Francisco Araucho, zona residencial de la ciutat.
  En el marc del taller “Capacitació per a Directius del Casals Catalans del Con Sud” els representants de cada institució i els membres del Consell Assessor de la nostra àrea, van redactar el següent manifest en referència a la retallada de l’estatut Català.