Molt més que una entitat…

Segons els nostres estatuts, el Casal Català dels Hostalets de Pierola és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat promoure activitats culturals i recreatives en l’àmbit d’aquest municipi de la comarca de l’Anoia. Aquesta raó de ser del Casal Català  és una funció necessària en un petit poble com el nostre per lluitar contra la força de les ciutats on l’oferta cultural i recreativa és molt més gran i diversa.
Per evitar que aquesta força ens arrossegui, el Casal es suma a les altres entitats i institucions que fan activitats de tota mena en el poble.
Per què és important que hi hagi vida cultural i recreativa en el nostre entorn?
En primer lloc per fer-nos més ben informats i més feliços. Més ben informats perquè les societats que estan connectades amb el món estan preparades per enfrontar-lo. 
I més feliços perquè el Casal és un punt de trobada, no només perquè hi ha el seu famós cafè, sinó perquè en les activitats que s’hi realitzen ens relacionem amb els nostres veïns i amb això lluitem contra la tendència a l’individualisme de la nostra societat. El Casal vol contribuir a aquest esforç. Per això, en el Casal hi trobem teatre, música, festes, conferències, accions solidàries, esport, esplai, trobades…

Amb aquestes paraules, escrites fa pocs anys en una carta als socis, volíem posar de relleu quina és la funció del Casal en l’actualitat. Volia ser una acte de reafirmació de la necessitat d’entitats com la nostra en un món on l’oferta cultural i recreativa cada cop és més individualitzada, diversa i privada.
Aquest missatge té, després d’haver viscut immersos en una pandèmia que ens ha confinat a les nostres cases, més força que mai.
Perquè, més que mai, quan puguem sortir, necessitarem espais on trobar-nos i on compartir vivències.
Més que mai haurem de lluitar contra l’aïllament i la disgregació social, la pèrdua de la identitat, la desinformació, la por, la incertesa i l’enfortiment de l’autoritarisme (que a casa nostra es pot traduir en una pèrdua de poder polític de Catalunya).
Més que mai necessitem potenciar el debat polític i científic per entendre un món canviant i complex i que ens allunyi de propostes populistes i ens permeti construir un món més segur, just i solidari.

Per això, els socis i sòcies continuem impulsant amb el nostre esforç el Casal Català per gaudir d’activitats que convidin a sortir, a reflexionar i a relacionar-nos per reforçar la nostra comunitat i celebrar el fet de viure.

Us convidem doncs a formar part del Casal Català dels Hostalets de Pierola. Feu-vos socis, participeu, feu propostes, entreu al teatre, balleu, veniu al cafè i fruïu de la vida més que mai.