Club de Lectura i Cinema – Alta fidelidad

17/10/2020 – Auditori Cal Figueres | 18.30 h

El proper dissabte 17 d’octubre es projectarà la versió cinematogràfica d’Alta Fidelidad, després d’una breu presentació sobre els trets essencials de la novel·la i la seva adaptació al cinema. Un cop acabada la projecció, i segons el costum del club, s’iniciarà la tertúlia i debat entre els assistents.

High Fidelity és una novel·la de l’autor britànic Nick Hornby publicada per primera vegada el 1995. Ha venut més d’un milió d’exemplars i posteriorment es va adaptar a un llargmetratge l’any 2000.

La història té com a protagonista en Rob Fleming, un apassionat de la música pop propietari d’una botiga de discos a Camden, Londres en què només ven els discos que li agraden. A la seva botiga treballa al costat dels seus dos empleats Dick i Barry, tan immadurs i obsessionats amb la música com ell. Els tres s’entretenen competint entre ells per demostrar els seus coneixements musicals, gravant recopilacions en casset de les seves cançons preferides i fent llistes de tot el que els agrada i el que odien.

Als seus gairebé 36 anys, la seva xicota Laura decideix abandonar-lo a causa de la seva incapacitat per comprometre seriosament amb alguna cosa, deixant a Rob destrossat. La seva desesperació augmenta quan descobreix que la Laura ha començat una relació sentimental amb el seu veí del pis de dalt, a què Rob sempre ha odiat.

Després de la ruptura decideix posar-se en contacte amb les seves antigues parelles, descobrint que la majoria d’elles guarden un mal record d’ell. Aviat la Laura sent remordiments per haver abandonat a Rob, però aquest ha conegut a una bonica cantant.