20/05/2022, 03/06/2022, 17/06/2022 – Els Hostalets de Pierola | 19:00h
Tastos d’arquitectura i vi és una activitat desenvolupada en tres sessions a càrrec de:
Montserrat Cucurella-Jorba (Arquitecta i Màster en restauració arquitectònica)
Jordi Flo Carreras (Tècnic Superior en enologia i viticultura i sommelier)
Des d’un punt de vista arquitectònic ens aproximarem als imponents cellers cooperatius catalans del començament del segle XX. De la mà de diversos arquitectes s’explicaran les característiques funcionals i arquitectòniques dels cellers cooperatius del territori vitivinícola català. A cada sessió es tastaran quatre vins de varietats autòctones catalanes representatius de cada denominació d’origen.
SESSIÓ 1: 20 de maig
L’elaboració del vi, l’origen dels cellers cooperatius a Catalunya i les primeres catedrals del vi
Tast de vins de la DO Conca de Barberà i la DO Tarragona
SESSIÓ 2: 3 de juny
La construcció i el dia a dia dels cellers cooperatius
Tast de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant
SESSIÓ 3: 17 de juny
Les catedrals del vi i l’actualitat
Tast de vins de la DO Penedès i la DO Terra Alta