“SOM ESSENCIALS!” 2ª jornada de reflexió. La premsa de proximitat

El passat 2 de juliol vam assistir a la segona sessió de treball a l’Ateneu Unió de la Colònia Güell amb la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Aquesta jornada de reflexió dels debats ‘Els Ateneus som essencials!’ és una continuació dels enriquidors debats que vam assistir l’any passat, que van culminar amb una resposta contundent: Sí, els ateneus som essencials!

La jornada va començar amb una benvinguda i presentació a càrrec d’Aleix Font, president de l’Ateneu Unió de Colònia Güell, i amb el parlament de Pep Morella, president de la FAC, els quals van assenyalar la importància de la comunicació per les entitats. 

Els ateneus compten amb activitats variades i atractives, però si no s’incorpora la comunicació en aquests projectes, no com a element extra sinó com una part essencial d’aquest, molts cops es poden trobar amb el fet de que no arriben a tanta gent com es desitja.

L’acte va continuar amb una xerrada sobre la Xarxa de Comunicació Local (XAL) i la seva potencial relació amb els ateneus, a càrrec del responsable d’estratègia de l’entitat Joan Catà. 

En aquest sentit, va advertir que els ateneus tenen molt a dir, i poden ocupar molts espais rellevants d’aquests canals. Catà va tancar fent una promesa de cerca de sinergies entre els ateneus i les TV locals, aconseguint en un futur que els ateneus puguin veure’s representats i donar a conèixer els seus projectes i activitats.

Seguidament va tenir lloc l’acte central de la jornada, un debat sobre la premsa local i la seva relació amb els ateneus, amb:

Jordi Molet: Periodista d’amplia trajectoria en medis locals. Actualment Conseller Delegat del Diari de Girona, Regió 7 i L’Empordà.

Robert Calvo: Periodista que va iniciar la seva trajectòria professional en mitjans comarcals del Berguedà.

Sergi Lladó: Director del Canal Taronja Anoia i director d’informatius i magazines de Cadena SER Ràdio Manresa.

Toni Forteza: President del Círcol de Badalona, periodista i presentador-col·laborador de diferents mitjans locals.

.

Treballar amb previsió -enviar la informació amb el màxim temps d’antelació-, facilitar la feina del periodista fent atractiva la notícia -acompanyar les notes de premsa amb material audiovisual, titulars, propostes de contingut extra com entrevistes…- i proactivitat dels ateneus cercant vincles amb els mitjans i periodistes locals -compartir espais de treball, de formació, oferir-se per col·laborar en seccions i programes…-, entre molts altres consells i línies de treball en les que aprofundirem en futurs debats i trobades.