La màquina de so

6 de maig – Sala Casal

La màquina de so

La Màquina del so és una audició-concert familiar que s’endinsa en el món del so mitjançant la tecnologia. Gravarem el so que produeixen alguns objectes quotidians, crearem nous sons i farem música amb ells.

Samplejarem la veu i només amb una paraula (pastanaga) crearem un tema musical. Amb sons corporals dels participants i l’ajuda del seqüenciador, instrumentarem un fragment musical. I fi nalment, viatjarem per diversos paisatges sonors, on sentirem el resultat de musicalitzar sons urbans i d’animals.

I diferent és l’espectacle ‘La màquina del so‘ del Pep Gol, ànima de la Vella Dixieland, on ell mateix apareix a un escenari on un teclat enorme i en forma de ventall ocupa un gran espai.

Comença demostrant-nos que un teclat no pot tocar només notes musicals, sinó sons i sobretot paraules. Ho fa ell, i també alguns joves espectadors que pugen a l’escenari. L’espectacle té un índex de participació gran, ja que nens i nenes voluntaris no només fan anar l’enorme teclat, sinó que presten les seves veus i els sorolls que el músic els hi demana, per a ser enregistrats, i per demostrar com pot fer-se’n música.

De fet, el que ens demostra d’una forma divertida i alhora didàctica és com avui dia (i de fa temps) els músics espremen les possibilitats d’un instrument de la era electrònica: el sampler.

Venda d’entrades 30 minuts abans de l’espectacle