Casals d’Europa
Casal Català de Tenerife | Espanya
El Casal català de Tenerife es va constituir legalment el 6 de juliol del 2007 en una trobada informal entre catalans residents a l’illa. Cal tenir en compte però, que des de molt temps enrere un grup de persones, algunes de les quals duia més de 30 anys residint a Tenerife ja es trobaben per recordar, parlar la seva llengua o menjar els productes de la terra.
Casal Català de Tolosa | França
El Casal català de Tolosa de Llenguadoc fou creat l’any 1945, després de la Guerra Civil espanyola. És una associació cultural que té com a objectiu la promoció de la llengua i de la cultura catalanes.
El Casal organitza activitats diverses: classes de català, cursos d’iniciació a la sardana, conferències, concerts, activitats infantils, etc.
Casal Català del Conflent | França
El Casal del Conflent és una associació regida per la llei de l’1 de juliol 1901 que té per objectiu la promoció i l’animació, gràcies a diverses manifestacions, de la llengua i la cultura catalanes, sota totes les seves formes i modalitats així com la creació d’un lloc de trobada.
La llengua preferencial d’ús del Casal del Conflent és el català.
El Casal del Conflent aspira a reunir en el seu si, a federar i a solidaritzar totes les associacions del Conflent que actuin a favor de la llengua i la cultura catalanes.
Casal Català de Zuric | Suïssa
El 1963 es va fundar Casa Nostra de Zuric, que posteriorment va esdevenir el Casal Català de Zuric. Casa Nostra de Zuric va ser també l’origen de l’agrupació Casa Nostra Suïssa, que l’any 2013 va celebrar el seu 50è aniversari.
El Casal Català de Zuric és una entitat amb molts anys d’història que va ser fundada per ser el punt de trobada de catalans i catalanes de la zona de Zuric i que ho segueix sent, pel suport que ofereix a la nova emigració i per la promoció cultural i l’organització d’esdeveniments i festes tradicionals. El Casal funciona gràcies a l’esforç de tots els socis i sòcies organitzats que donen suport a la junta.
Casal Català de Brussel·les | Bèlgica
El Casal Català de Brussel·les va ser fundat l’any 1930 amb l’impulsió de Francesc Macià i Ventura Gassol. Aquests dos catalans il·lustres havien aterrat a Brussel·les en el transcurs del seu exili posterior als “Fets de Prats de Molló” de 1926. Des de Brussel·les, en Francesc Macià continuà la seva tasca política d’oposició a les dictadures dels generals Primo de Ribera i Berenguer, fins que, el febrer de 1931 el govern autoritzà el seu retorn a Catalunya.
Catalans de Frankfurt | Alemanya
És una associació per a tots els catalans i catalanes que viuen i treballen àrea de Frankfurt i de l’estat de Hessen que vulguin formar part de la mateixa.
El seu objectiu és treballar a favor de la llengua i la cultura catalanes aquí, promovent activitats per a tots els associats, i admetent a qualsevol altra persona que estigui interessada a conèixer la realitat del nostre poble.
Centre Català de Munic | Alemanya
El Centre Català de Munic és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu difondre i preservar el coneixement de la llengua i la cultura catalanes a Baviera. Es va fundar l’octubre del 2012 i fou reconeguda oficialment com a Comunitat Catalana de l’Exterior per acord de govern de la Generalitat de Catalunya el 29 d’octubre del 2013.
Katalanischer salon de Berlín | Alemanya
El Katalanischer Salon és el punt de trobada entre tots aquells que s’interessen per la cultura, tradicions i manera de viure dels Països Catalans. Aquesta va ser la fita que va impulsar un grup de catalans residents a Berlín a fundar el KaSal l’any 2002. Dos anys desprès, la iniciativa va consolidar-se en rebre el reconeixement com a associació sense ànim de lucre per part de les autoritats berlineses i al gener del 2005, el de Comunitat Catalana a l’Exterior, atorgat per la Generalitat de Catalunya.
Sttutcat, Stuttgart | Alemanya
Stuttcat eV – Associació d’Amics de Catalunya a Stuttgart va ser fundada el 2009. El propòsit de l’associació és fomentar i promoure la llengua i la cultura catalana, així com el manteniment de les relacions entre totes les persones que estan interessades en l’idioma, la cultura i la forma de vida catalanes en totes les seves variants i a tot arreu de la seva àrea de distribució, en particular, encara que no exclusivament, a Stuttgart i la seva regió.
El pont blau | Alemanya
L’associació catalana d’Hamburg “El Pont Blau” va sorgir de la iniciativa d’una petita colla de catalans i alemanys al gener del 2004. El Pont Blau es va constituir oficialment com a Comunitat Catalana a l’Exterior el dia 4 de maig de l’any 2007.
Els objectius de l’associació són la difusió i la promoció de la llengua i cultura catalanes, així com també establir ponts de comunicació i intercanvi entre la cultura alemanya i/o altres amb la cultura catalana.