Casals del món

Casal Català de Yucatan | Mèxic

El Casal Català de la Península de Yucatàn es va fundar l’any 1997 per els catalans nescuts a Catalunya i a la Península de Yucatàn, pels descendents de catalans i per tots aquells habitants de Campeche, Quintana Roo i Yucatàn que vulguin compartir aspectes socioculturals i ganes de construir junts  un espai per a la diversitat cultural a l’exterior.

Casal Català de Costa Rica | Costa Rica

Som una associació que des de l’any 1982 dóna a conèixer Catalunya, la seva cultura i llengua a Costa Rica.
Amb aquesta finalitat, fem tot tipus d’activitats i classes de català.

Casal Català de Quito | Equador

Casal Català fundat l’any 1985 que dóna suport i serveis als catalans de la ciutat, així com a tots aquells simpatitzants de la cultura catalana.

Casal Català de Lima | Perú

Fundat el 2010, el Casal Català de Lima és una associació de tots els catalans que viuen al Perú, de tots aquells amics i simpatitzants de Catalunya.
De moment no tenim seu física, però fem activitats, sortides, festes nacionals de Catalunya i moltes més coses.

Casal Català de Montevideo | Uruguai

Fundat el 29 de Gener de 1926, el Casal Català de Montevideo constituïx un lloc de reunió per a catalans i afins a Catalunya. En els primers anys de vida la institució albergava immigrants que es reunien amb la finalitat de no perdre les tradicions catalanes. En l’any 1970 s’adquireix un immoble en el carrer Francisco Araucho, zona residencial de la ciutat.

Casal Català de Buenos Aires | Argentina

El nostre Casal va néixer el 1886 amb l’objectiu d’acollir aquelles persones que venien de Catalunya, ajudar-les a integrar-se en la nova societat on havien arribat i fer-les sentir acompanyades per altres catalans a Buenos Aires.

Casal Català de La Plata | Argentina

El Casal de los Países Catalanes de La Plata nació en 1996 gracias al empuje y la iniciativa de algunos jóvenes que decidieron reunir a los catalanHistoria del Casales y descendientes de la ciudad de La Plata. La idea nació después de una conferencia en la Universidad Nacional de La Plata sobre Catalunya.

Casal Català de Córdoba | Argentina

El Casal Català, entitat que, com el seu nom ho indica, reuneix als residents de Córdoba nascuts en els Països Catalans o bé que descendeixen de catalans o simpatitzen amb Catalunya, te des de 1964 la seva seu social al carrer Urquiza 1612 del barri d’Alta Córdoba.

Casal Català de Victòria | Australia

El Casal Català de Victòria és un lloc de trobada per la comunitat catalanoparlant de Melbourne i Austràlia així com pels entusiastes de la cultura catalana. El Casal és una organització sense ànim de lucre que es reuneix des de l’any 1986 per promoure la llengua, la història i la cultura de Catalunya. Anualment organitzem una desena d’activitats amb aquest propòsit.

Casal Català de Tòkio | Japó

El Casal Català Tokyo (CCT) és una associació dels catalans i catalanòfils de l’àrea de Tòquio que té com a objectiu el compartir i promoure la cultura i llengua catalanes. És una entitat sense ànim de lucre, i des de juliol de 2018 està registrada oficialment al Japó.
Organitza activitats diverses –trobades, classes de català, sortides, conferències, activitats infantils, etc.– i és un punt d’informació per als catalans arribats a Tòquio.

Casal Català d’Oregon | Estats Units

Un punt de trobada per Catalans, Catalanes, i aquells interessats en la llengua i cultura dels Països Catalans que viuen o visiten l’estat d’Oregon. 

Casal Català de Washington | Estats Units

Punt de trobada informatiu dels catalans i catalanes del Districte de Columbia, Maryland, Virginia i Virgina Occidental amb seu a la ciutat de Washington DC.

Casal Català de Califòrnia | Estats Units

El Casal dels Catalans de Califòrnia és una associació social i cultural sense ànim de lucre. El seu objectiu principal és ser el punt de contacte per a tots aquells catalans i simpatitzants que viuen al sud de Califòrnia, en una àmplia zona centrada al voltant de Los Angeles. El Casal també té com a objectiu promocionar i divulgar la llengua i cultura catalanes.
El Casal va ser fundat al 1983 i és l’associació més antiga d’aquest tipus a l’oest dels Estats Units.

Casal Català de Minnesota | Estats Units

El Casal Català a Minnesota va ser fundat per un grup de catalans que per diferents motius, es trobaven lluny de casa i volien poder compartir les tradicions, menjars i la llengua Catalana. Ara ja han passat 10 anys des de la primera vegada que aquests catalans es van trobar i van fer el seu primer pa amb tomàquet i el grup, evidentment, ha crescut en membres i en activitats.

Casal Català de Vancouver | Canadà

La nostra història va començar en el 1968 quan un grup de catalans residents a la British Colúmbia van aplegar-se a la La Masia d’en Bartolí, a Mission, BC. Aquestes trobades es feien dos cops a l’any, pels volts del Sant Jordi i de l’Onze de Setembre.
En el 1984 es va notificar a la Generalitat de Catalunya l’existència d’aquest grup de residents catalans, inscrivint-nos dins el cens d’entitats catalanes a l’exterior. En el 1989 es va escollir el nom de Casal Català de la Columbia Britànica, tot escollint-se un coordinador i fent-se un cens dels catalans residents a BC.

Casal Català de Quebec | Canadà

El Cercle Cultural Català és l’associació oficial dels catalans i catalanòfils, així com de tota persona interesada en la promoció de la cultura catalana independentment dels seus origens, amb interès a enfortir els vincles entre Quebec i Catalunya.
La comunitat catalana ha estat present a Quebec des de la creació, el 1961, del primer Centre Cultural Català de Canadà, a Montreal. Des d’aleshores, diverses organitzacions han tingut èxit fins a l’actual Cercle Cultural Català.

Casal Català de Toronto | Canadà

El Casal dels Països Catalans de Toronto és un punt de trobada per als catalanoparlants de la ciutat i d’Ontario i pels simpatitzants de la cultura dels Països Catalans. Al mateix temps volem contribuïr a la promoció de la llengua, història i cultura dels Països Catalans. També volem donar la benvinguda a tots aquells interessats en la llengua i cultura occitanes.
Els membres del Casal dels Països Catalans de Toronto ens reunim per celebrar les diverses festivitats catalanes.